Ιστορία

Η Πολύτροπη είναι το απόσταγμα της συνεργασίας μιας ομάδας ανθρώπων με 35ετή ενεργή παρουσία στα εκπαιδευτικά δρώμενα, αλλά και νέων επιστημόνων που φέρουν τον αέρα σύγχρονων ευρωπαϊκών προτύπων.

Τα ιδρυτικά μέλη της Πολύτροπης υπήρξαν στελέχη των φροντιστηρίων Πολύτροπο που ξεκίνησε να λειτουργεί το 1989 στην περιοχή του Αιγάλεω και στη συνέχεια στον Κορυδαλλό και στο Χαϊδάρι. Στα φροντιστήρια μας φοίτησαν χιλιάδες μαθητές που πέτυχαν τους στόχους εισαγωγής τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, μέσα από τη συνεχή προσπάθεια των ίδιων και των καθηγητών/τριών τους, καθώς και το αρμονικό κλίμα που διατηρούνταν μεταξύ τους.

Η μακρά εκπαιδευτική πείρα και η αποτελεσματικότητα των εκπαιδευτικών επιλογών αντανακλάται στο μακρύ κατάλογο εκατοντάδων μαθητών που πέτυχαν στους μορφωτικούς τους στόχους, με λαμπρή επαγγελματική καριέρα και αποτελούν ένα αξιόλογο επιστημονικό δυναμικό της χώρας μας.

Η επιτυχία των φροντιστηρίων Πολύτροπο σε συνδυασμό με το όραμα των ιδρυτών του για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου χώρου παιδείας, οδηγεί το 2005 στην ίδρυση του σχολείου μας, της Πολύτροπης Αρμονίας, στο Δάσος Χαϊδαρίου. Ένα σχολείο ανθρώπινης κλίμακας που δεν στηρίχθηκε στον εύκολο εντυπωσιασμό ή στην εξυπηρέτηση του «φαίνεσθαι», αλλά στην κατάθεση ψυχής.

Το Γυμνάσιο της Πολύτροπης Αρμονίας στεγάζεται επί της οδού Αρεοπόλεως 2, ενώ το Λύκειο στην οδό Σωκράτους 65. Οι εγκαταστάσεις του σχολείου στο Δάσος Χαϊδαρίου διαθέτουν αίθουσες Πληροφορικής, Ρομποτικής και Πολλαπλών Χρήσεων, πλούσια Βιβλιοθήκη και πλήρως εξοπλισμένο Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών. Επιπλέον, στο σχολείο μας στεγάζεται ένα ευρύχωρο αμφιθέατρο, στο οποίο λαμβάνει χώρα η πλειοψηφία των ομιλιών, των παραστάσεων και των εκδηλώσεων του σχολείου.

Μέχρι τώρα έχει αποδειχθεί η ορθότητα του προγράμματος σπουδών και στις στοχοθεσίες της Πολύτροπης Αρμονίας. Στα 17 πρώτα χρόνια λειτουργίας του σχολείου μας, μεγάλωσαν γενιές με ηθικές αξίες, με σεβασμό στις απόψεις και την προσωπικότητα του άλλου. Έως το 2021, 900 περίπου μαθητές και μαθήτριες μας είχαν εισαχθεί στις καλύτερες σχολές της χώρας μας και οι περισσότεροι έχουν ήδη λαμπρή επαγγελματική ή επιστημονική καριέρα στην Ελλάδα ή και στο εξωτερικό.

Η εκπαιδευτική επιτυχία της Πολύτροπης Αρμονίας που εκπλήρωσε και συνεχίζει να εκπληρώνει το όραμά της οδηγεί σήμερα στην επέκταση και την ίδρυση ενός νέου σχολείου μέσης εκπαίδευσης, της Πολύτροπης στα Νότια Προάστια και συγκεκριμένα στην περιοχή του Ελληνικού. Η Πολύτροπη ξεκινάει τη λειτουργία της από το εκπαιδευτικό έτος 2022-2023. Θα συνεχίσει στα ίδια χνάρια και θα ανεβάσει ακόμη πιο ψηλά την αποτελεσματικότητα της ιδιωτικής εκπαίδευσης.