νέα

Εγκαίνια του σχολείου μας στο Ελληνικό

Την Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Πολύτροπη, στο Ελληνικό.

Το σχολείο αποτελεί συνέχεια και, παράλληλα, νέα απόπειρα για την Πολύτροπη Αρμονία που λειτουργεί εδώ και 17 χρόνια στο Χαϊδάρι, με έναν καινοτόμο τρόπο για τα εκπαιδευτικά πράγματα στο ρόμβο της εκπαιδευτικής διαδικασίας: εκπαιδευτικοί – μαθητές – γονείς – κοινότητα. Η Πολύτροπη, αντλώντας από την αποδεδειγμένα αποτελεσματική πορεία της Πολύτροπης Αρμονίας, μεταφέρει το έργο της και στα νότια προάστια.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν πολλοί και πολλές από το σημαντικό αυτόν «ρόμβο», ενώ στις σύντομες ομιλίες, οι περισσότερες αυθόρμητες, ακούστηκε μια αποτίμηση για την εκπαιδευτική παρουσία της Πολύτροπης Αρμονίας, αλλά και τέθηκαν οι βασικές αρχές και αξίες της Πολύτροπης.

Όπως είπε ο κ. Αλέξης Δασκαλάκης Μούντανος: «Το πρόγραμμα σπουδών και η οργάνωση της Πολύτροπης χαρακτηρίζεται μεταξύ άλλων από:

 1. Την εμβάθυνση σε όλα ανεξαιρέτως τα μαθήματα
 2. Εκπαιδευτικούς με πλούσια εμπειρία αλλά και διάθεση να εξελιχθούν στο πλευρό των μαθητών τους
 3. Ολιγομελή και ομοιογενή τμήματα τόσο στα Ελληνικά μαθήματα όσο και στα μαθήματα των Ξένων Γλωσσών
 4. Επιστημονικά τεκμηριωμένο και αντικειμενικό σύστημα αξιολόγησης των επιδόσεων κάθε μαθητή
 5. Δυνατότητα συμμετοχής σε ομάδες εξωσχολικών δραστηριοτήτων, μεταξύ άλλων οι ομάδες STEAM και Ρομποτικής, οι αθλητικές ομάδες, η ομάδα Μουσικής και Εικαστικών, η Δημοσιογραφική και η Ρητορική ομάδα [….].

Αυτό το πρόγραμμα εξασφαλίζει: την προετοιμασία των μαθητών για τις πανελλήνιες εξετάσεις, χωρίς οποιαδήποτε ανάγκη για εξωσχολική βοήθεια,  όλα τα απαραίτητα γνωστικά εφόδια στις Ξένες Γλώσσες, τόσο για την επιτυχία στις Εξετάσεις Γλωσσομάθειας όσο και για την ουσιαστική γνώση τους, ούτως ώστε ο μαθητής να γίνει πραγματικός πολίτης του κόσμου, τη θεμελίωση των επιστημονικών γνώσεων που θα συνοδεύουν τα παιδιά σε όλη τη διάρκεια των σπουδών και της καριέρας, τους τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, την καλή οργάνωση της προσωπικής μελέτης κάθε μαθητή, μέσω στοχευμένων συμβουλών των διδασκόντων, την κατανόηση των αρχών συνεργασίας και επικοινωνίας με τους συμμαθητές, αλλά και του σεβασμού προς τους καθηγητές, τη δημιουργία στέρεων φιλικών δεσμών με τους συμμαθητές τους.»

Και όπως συμπλήρωσε η κ. Δάφνη Δασκαλάκη Μουντάνου: «Η οργάνωση του σχολείου και το πρόγραμμα σπουδών προϋποθέτει μαθητές με καλό επίπεδο, υψηλούς στόχους και προθυμία να κοπιάσουν. Θέλουμε μαθητές που θα αποχαιρετούν με το μικρότερο κόστος την ανεμελιά της παιδικότητάς τους. Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στον πολιτισμό και την πνευματική καλλιέργεια, στην άθληση, στην ψυχαγωγία. Θα χρησιμοποιήσω τον Ηράκλειτο «Το αντίθετο συγκλίνει, και απ' τις διαφορές γεννιέται η πιο όμορφη αρμονία…». Θέλουμε στο σχολείο να συνθέσουμε τα αντίθετα: την τάση των παιδιών να ζήσουν χωρίς κανόνες, να τεμπελιάσουν, να παίξουν, να κάνουν σκανταλιές, να ερωτευτούν, να απειθαρχήσουν, να επαναστατήσουν, να ανακαλύψουν με την ανάγκη να μάθουν, να σεβαστούν τους κανόνες της συλλογικότητας, να κοπιάσουν, να θυσιάσουν χρόνο, να χαλιναγωγήσουν επιθυμίες. Και θέλουμε μέσα από αυτό να βγαίνει χαρά και διάθεση, ικανοποίηση και ισορροπία.»

Τα εγκαίνια άνοιξαν με τη χαιρετιστήρια επιστολή του Διευθυντή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας, Δρ. Παρασκευά Γιαλούρη. Ακολούθησαν χαιρετισμοί από:

 • Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αργυρούπολης Ελληνικού κ. Γιάννη Τσαρπαλή.
 • Τον κ. Θανάση Μιχάλη, Καθηγητή στο Π.Τ.Δ.Ε. Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπεύθυνο του Π.Σ. για τη Νεοελληνική Γλώσσα του Γυμνασίου.
 • Τον κ. Ηλία Καίσαρη, εκπρόσωπο του Συνδέσμου Ιδιόκτητων Σχολείων κύριο Καίσαρη Ηλία και Πρόεδρο των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Καίσαρη.
 • Την κ. Γιολάντα Ασημακοπούλου, Συντονίστρια ΕΕ Φιλολόγων 2ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής.
 • Την κ. Φωτεινή Εγγλέζου, Συντονίστρια ΕΕ 6ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ., πρόεδρο του Ι.Ρ.Ε.Σ.Ε..
 • Τον κ. Ευάγγελο Ζώτο, μαθηματικό, εκπρόσωπο της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.
 • Τον κ. Μανώλη Στεργιούλη, πρώην Σχολικό Σύμβουλο Φιλολόγων, Διευθυντή του Π.Σ.Π.Α., μέλος του Δ.Σ. της Πανελληνίας Ένωσης Φιλολόγων.
 • Τον κ. Παναγιώτη Φιλντίση εκπρόσωπο της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών.
 • Τον κ. Αντώνη Μιχαηλίδη, Διευθυντή του 5ου Γ.Ε.Λ. Αχαρνών.
 • Τον κ. Άγγελο Κατσαΐτη, ο οποίος κατέχει τριπλό ρόλο, ως εκπαιδευτικός των εκπαιδευτηρίων Πολύτροπη Αρμονία και Πολύτροπη, παλιός μαθητής της Πολύτροπης Αρμονίας και μέλος του ΔΣ του Ε.Ο.Α.Π.Α. (Επιστημονικός Όμιλος Αποφοίτων Πολύτροπης Αρμονίας).
 • Την κ. Ιωάννα Μαρία Καμπά, μαθήτρια στη Β΄ Τάξη Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Πολύτροπη.

Στα εγκαίνια μίλησε και ο κ. Πέτρος Παινέσης, προϊστάμενος μηχανικός της εταιρείας «ΕΘΝΟΚΑΤ» η οποία ανέλαβε το project ανέγερσης και αποπεράτωσης του σχολείου μας,  από τους πρώτους μαθητές των φροντιστηρίων Πολύτροπο και γονέας δύο παιδιών – μαθητών της Πολύτροπης Αρμονίας εκ των οποίων η κόρη είναι και συνάδελφός του, φοιτήτρια στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ.

Οι ομιλίες έκλεισαν με τις  παρεμβάσεις των τριών ιδρυτών των φροντιστηρίων Πολύτροπο και των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Πολύτροπη Αρμονία κ. Γιώργου Μανεάδη, Ρούλας Μουντάνου και Σπύρου Δασκαλάκη.

Μοιραστείτε την Ανακοίνωση: