εκδηλώσεις

Ο "Πυθαγόρας 2023" στην Πολύτροπη

Πυθαγόρας 2023

Ο διαγωνισμός "Πυθαγόρας" της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (Ε.Μ.Ε.) στοχεύει στην ανάπτυξη των βασικών μαθηματικών ικανοτήτων-δεξιοτήτων, που προσδιορίζουν τις δυνατότητες να σκέφτεται ο μαθητής με μαθηματικό τρόπο και να αξιοποιεί βασικές μαθηματικές έννοιες και διαδικασίες. Στον "Πυθαγόρα" μπορούν να λάβουν μέρος οι μαθητές/τριες των τάξεων από Β' Δημοτικού έως και Γ' Γυμνασίου.

Το σχολείο μας λειτουργεί και φέτος ως εξεταστικό κέντρο για τον νέο και πρωτότυπο ως προς τους στόχους του διαγωνισμό. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί το πρωί του Σαββάτου, 11 Μαρτίου 2023 εξ αποστάσεως, ηλεκτρονικά.

Οι συμμετοχές για τον διαγωνισμό δηλώνονται στη Γραμματεία του σχολείου μας (info@politropi.gr, 210 9601600). Για τη συμμετοχή των παιδιών πρέπει να συμπληρωθεί φόρμα γονικής συναίνεσης.

Η ύλη ανά ομάδα στην οποία θα εξεταστούν οι μαθητές είναι διαθέσιμη εδώ.

Υπενθυμίζεται ότι οι εγγραφές για το διαγωνισμό μπορούν να γίνουν μέχρι και τις 7 Μαρτίου 2023. Για την εγγραφή και τη συμμετοχή στο διαγωνισμό, απαιτείται ο μαθητής να καταβάλει το ποσό των 10 ευρώ, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η αποστολή του ετήσιου περιοδικού του Πυθαγόρα (Τεύχος 5).

Περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με τις ώρες διεξαγωγής του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν μόλις υπάρξει η ανάλογη ενημέρωση από την Ε.Μ.Ε..

Μοιραστείτε την Εκδήλωση: